De Ontspannerij

Schoonheidssalon

Rodina Altenburg

Schoonheidsspecialiste

 

Specialiteiten:

 

Huidverjonging

Huidverbetering 

Permanente make-up

Definitief ontharen

Cryolipolyse 

Transformage 

Nieuws

Huidscandag Laviesage

 

 

Op dinsdag 27 juni 2017 is er in samenwerking met Johanna Nauta van Laviesage Nutricosmetics een huidscandag bij De Ontspannerij.

 

Het is belangrijk dat u uw huid van buitenaf goed verzorgt, maar net zo belangrijk om uw huid van binnenuit te verzorgen. Om dat te bereiken is het belangrijk om ons lichaam de juiste bouwstoffen aan te reiken.

 

Helaas is het in deze tijd niet zo makkelijk om genoeg bouwstoffen uit onze dagelijkse voeding te halen. Ten opzichte van vroeger is onze voeding erg verschraald. Gelukkig kunnen we met de huidverbeterende voedingssupplementen van Laviesage de huid voorzien van de ontbrekende voedingsstoffen in de meest zuivere vorm, in hoge concentraties. Het resultaat kun je snel zien en voelen. Tevens werkt Laviesage in positieve zin op onze algehele gezondheid.

 

Op de huidscandag zal de kwaliteit van uw collageen (huidstevigheid) gemeten worden door middel van een scan.  Met deze scan zal bekeken worden wat de conditie van uw huid is. Hoe dit verbeterd is door middel van uw Laviesage supplementen of hoe het kan verbeteren door het gebruik daarvan.
Gebruikt u Laviesage Nutricosmetics en wilt u meten hoe uw huid is verbeterd de afgelopen periode met het gebruik van uw Laviesage voedingssupplementen? Dan is dit uw kans.
Gaat u beginnen of wilt u meer weten van Laviesage dan is het ook de ideale dag om alle informatie te verkrijgen en antwoord op al uw vragen.

 

De Laviesage huidscan is geheel kosteloos en zal zo'n 45 minuten in beslag nemen. 

 

De huid tijdens zwangerschap

Je bent zwanger en dat merk je direct aan je huid. Met een beetje geluk krijg je een stralende zwangerschapsgloed, maar met een beetje pech verandert de huid in een rode vlekkerige huid met puistjes en mee-eters. Iedere zwangerschap is weer anders en elke huid reageert anders op

zwangerschapshormonen. Wat zijn de veel gehoorde klachten en hoe zorg je ervoor dat je tijdens de zwangerschap een beetje een mooie huid houdt?

 

Tijdens de zwangerschap wordt het hormoon oestrogeen extra geactiveerd. Dit zal niet alleen je gedrag beïnvloeden, maar oestrogeen werkt ook op de dikte van de huid, op het vochtgehalte van de huid en ook op de vorming van rimpels. Daarbij zorgt het voor een gezonde groei van het haar, welke tijdens de zwangerschap mooi zal glansen. Maar wat gebeurt er nog meer met de huid?

 

Extra Pigment

Waar we natuurlijk het eerst aan denken is extra vorming van pigment. Onder invloed van hormonen gaan de pigmentcellen meer pigment produceren. Bestaande pigment zoals sproeten worden donkerder en daarnaast zullen er nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Ongeveer 60 tot 70% van de vrouwen krijgt een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd. Dit zwangerschapsmasker vormt grote pigmentvlekken op het voorhoofd, de neus en de wangen. Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Bij voorkeur gebruik je een zonnebrandcrème op basis van titaandioxide, zinkoxyde, silicia en kaolin. Gelukkig verdwijnt bij de meeste dames na de zwangerschap het zwangerschapsmasker weer, maar bij sommige zal dit niet het geval zijn. Wanneer de pigmentvlekken niet uit zichzelf verdwijnen kunnen deze verwijderd worden met lasertherapie.

 

Acne
Door een verhoogde talgproductie heeft een enkeling het geluk een mooie glans op de huid te krijgen, helaas ontstaat er bij de ‘minder gelukkigen’ acne. Een acne behandeling is bij deze dames aan te raden. Wel moet er hierbij goed op gelet worden dat de zwangere huid per definitie gevoelig is. Het is dan ook belangrijk dat hierbij milde producten worden gebruikt. De producten van Rosel Heim, die wij in de salon gebruiken zijn biologisch. De huid zal hierdoor in een betere balans komen en hier automatisch rustiger van worden.

 

Droge, jeukende huid

Doordat de huid oprekt en vaak droger is, kan er gelijktijdig jeuk ontstaan. Het eten van veel omega 3 (visolie), omega 6 en vitamine E zorgen voor sterke celwanden zodat het water in de levende cel blijft, welke uitdroging van de huid tegengaat. Om van binnenuit de huid extra te ondersteunen zijn er nog diverse mogelijkheden om de huid te verzorgen met de producten van Laviesage.

 

Striae

Een veelvoorkomend ander probleem tijdens de zwangerschap is striae. Dit zijn scheurtjes in het bindweefsel. Doordat de huid in een zeer korte periode snel uitzet, kan het bindweefsel scheuren. Het enige wat we kunnen doen is de huid goed insmeren met een goede anti-striae crème, die vol is aan effectieve ingrediënten.

 

Mocht het smeren toch niet voldoende gewerkt hebben, of is er bij een vorige zwangerschap al striae gevormd dan is er gelukkig nog de behandeling met lasertherapie. Bij deze behandeling wordt de huid aangezet om weer nieuw collageen en elastine aan te maken, waardoor de huid weer strakker zal worden. Helaas zal striae nooit helemaal verdwijnen, maar deze behandeling zal de huid wel mooier

en strakker maken.

 

De huid heeft dus veel te verduren tijdens een zwangerschap, maar met een goede behandeling kan tijdens en na de zwangerschap de huid goed onder controle gehouden worden en kun je rustig van je zwangerschap genieten!

Coolsculpting getest door consumentenbond

Leuk filmpje over Coolsulpting. Wij bieden deze cryolipolyse-behandeling ook aan, maar het leuke van de Cryo 21, waar wij mee werken, is dat we een flexibele kop hebben waarmee je nog makkelijker en mooier kunt 'sculpen'. Leuk om te vertellen is dat wij de eerste schoonheidssalon in Friesland zijn waar deze behandeling wordt aangeboden.

Bent u na het kijken van dit filmpje nieuwsgierig geworden wat Cryotherapie voor u kan doen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende proefbehandeling van € 50,00.  

 

Transformage®

27-10-2016

Binnenkort kunt u weer van een nieuwe revolutionaire behandeling gaan genieten in de salon.

 

Transformage® is een unieke massage methode waarbij we door een verzameling van manuele technieken het gezicht  hermoduleren. Dit zorgt ervoor dat uw huid er op een natuurlijke manier mooier en weer jonger uit gaat zien. De resultaten zijn mooi en duurzaam.

  

 • Met Transformage® behouden en brengen we de botmassa in het gelaat op volume.

 

 • Daarnaast brengt het de spieren in neutraal stand ten behoeve van de symmetrie in het gezicht.

 

 • Het losmaken van het weefsel en afvoeren van afvalstoffen bevorderd de hydratatie en het totaal aan volume en spankracht, door de collageen en elastine productie.

 

De meerwaarde van transformage is dat er niet alleen gewerkt wordt op het bindweefsel maar daadwerkelijk in 3D, in meerdere huidlagen van de huid. Daardoor is het uiteindelijke resultaat indrukwekkender dan dat er alleen op het bindweefsel wordt gewerkt. 

 

Vetcellen op een natuurlijke en effectieve manier verwijderen

U sport, u leeft gezond, eet niet overdadig veel, maar toch lukt het u niet om die probleemzones kwijt te raken. Een vetrandje rond uw middel, love handles, bredere heupen dan bij uw lichaam past of u hebt

dikkere kuiten dan gemiddeld die maar niet in die leuke laarzen passen. Herkent u dit bij uzelf? Dan hebben wij de oplossing voor u!

 

Wij gaan namelijk een samenwerking aan met Fit4Future. Zij zullen bij ons de behandelingen gaan verzorgen met de Cryo21.

 

Wat is Cryo21 zult u denken? De Cryo21 is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van Cryotherapie.

 

Cryotherapie is een therapeutische toepassing van koude, waarbij vetcellen op een natuurlijke en effectieve manier worden verwijderd. De cellen worden eerst bevroren, waardoor ze kristalliseren en afbreken. Vervolgens verlaten ze het lichaam op een natuurlijke manier als afvalstof.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat De Cryo21 vetweefsel op een veilige manier afbreekt terwijl de huid, spieren en zenuwen intact blijven.

 

Effecten op het lichaam:

 

 • versnellen van de bloedsomloop gevolgd door de eliminatie van de toxines en van een groot calorieverbruik
 • eliminatie van lokale cellulitis
 • vermindering van de vetcellen
 • lymfedrainage
 • versteviging en versterking van de spieren
 • hermodellering en afslanking van het lichaam
 • afvallen op uw probleempunten
Vind u het leuk om aanwezig te zijn op onze demonstratie avond op woensdag 11 mei 2016? Geef dan even door dat u wilt komen en met hoeveel personen. We maken er een gezellige avond van met uiteraard een gezond hapje en drankje.

Levensechte wenkbrauwen met microblading

Maandag 2 november 2015 ben ik op master cursus geweest voor de nieuwste trend onder permanente make-up; levensechte wenkbrauwen met mesjestechniek ook wel micro blading genoemd. Deze vorm van permanente make-up leek mij de mooiste techniek voor het creeëren van hairstrokes.


Zoals velen die mijn salon bezoeken weten, stond ik nooit achter het zetten van hairstrokes. Ik vond tot nu toe de technieken niet mooi genoeg om echte scherpe haistrokes te kunnen zetten. De kleur bleef nooitmooi scherp in de huid achter zoals die werd aangebracht en veelal ging de kleur ook ‘migreren’ in de huid. Bij deze voor mij nieuwe techniek ben ik er van overtuigd dat de kleur beter op zijn plaats blijft en ookminder tot niet zal migreren. Dit resulteert in zeer scherp afgetekende haartjes, die niet onder doen voor uw eigen haartjes. Het reslutaat met de mesjes techniek geeft een zeer natuurlijke wenkbrauw.

 

Wanneer u nieuwsgierig bent naar deze techniek dan kunt u contact opnemen met de salon.

 

Anti-rimpel BH

14-10-2015

DE ANTI-RIMPEL BH

Een natuurlijke, effectieve aanpak van verticale rimpelvorming op het decolleté.

 

Teveel zon, op uw zij slapen en huidveroudering zijn de grootste oorzaken van het ontstaan van verticale rimpelvorming op het decolleté.

 

La Decollette is een uniek product dat 's nachts gedragen wordt en de borstpartij netjes op haar plaats houdt, waardoor het decolleté glad blijft en dus niet meer kan 'kreuken'.

 

Dankzij het natuurlijk herstellend vermogen van de huid, worden rimpels zichtbaar minder diep of verdwijnen zelfs helemaal.

 

Voor eenmalig een bedrag van € 49,95 kunt u nacht na nacht 'werken' aan rimpelvermindering op uw decolleté.

 

Rimpelvermindering was nog nooit zo makkelijk!

 

                                                    

 

 

De Ontspannerij gaat voor een plaats in de Beautysalon top 100

1-5-2015

De Ontspannerij doet mee de Beautysalon top 100. Door uw stem uit te brengen op beautysalon 'De Ontspannerij' ontvangt u als bedankje € 5,00 korting op een behandeling. Deze kortingsbon zal u na het stemmen rond eind augustus ontvangen.

 

Stemmen

U kunt heel eenvoudig uw stem uitbrengen op schoonheidssalon De Ontspannerij. Druk op de onderstaande link en druk op 'STEM NU` en voer vervolgens op het invulscherm uw naam en e-mailadres in. Per mail wordt er daarna nog eens gevraagd om uw stem via een link te bevestigen. Door op die link te klikken maakt u uw stem officieel. Er kan slechts één keer gestemd worden, dus gebruik uw stem goed! 

Ik zou het ook heel erg leuk vinden als u dit bericht deelt op Facebook.

Alvast heel erg bedankt! 

 

Stem op DE ONTSPANNERIJ Inmiddels kunt u niet meer stemmen

Goedkeuring permanente make-up

18-3-2015

Hij is weer binnen, de vergunning, van de GGD, op grond van artikel 3 van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen:

 


 

Dit betekent dat ik voor drie jaar weer ben goed gekeurd op mijn behandelwijze van permanente make-up. Let u er bij het zetten van permanente make-up altijd op dat u wordt behandeld door een persoon die in het bezit is van een vergunning van de GGD. Zonder deze vergunning is de permanente make-up specialiste in overtreding.

 

 

 

De Ontspannerij op Limoncella

Wat is het leuk als de informatie op je site wordt opgemerkt door beauty bloggers, zo ook door Mariëlle di Limoncella van het beauty blog Limoncella. Lees hier wat zij bij mij op de site had ontdekt.

 

 

20% korting op bikinilijn en oksels ontharen

Wanneer u nu uw oksels en bikinilijn definitief laat ontharen dan krijgt u 20% korting over de totale prijs. Wilt u eventueel nog een andere behandeling tegelijk laten uitvoeren met de ELÕS, dan krijgt u hierover ook nog 20% korting.

 

 

7 februari 2015 Valentijn glamourshoot inclusief make-up

Een romantische photoshoot met uw geliefde? Of wilt u uw beste vriendin verrassen voor Valentijnsdag? Op zaterdag 7 februari kunt u langskomen voor een echte glamourshoot.

 

U wordt mooi in de make-up gezet om daarna bij Eeke Vriesema Fotografie te stralen voor de camera. 

 

Voor € 50,- krijgt u één digitale foto in hoge resolutie en visagie voor 1 persoon.

Lijkt dit u leuk? Maak dan een afspraak. Bel 0515 411229 of mail info@ontspannerij.nl

 

De locatie van de photoshoot is bij De Ontspannerij waar we één salon hebben omgetoverd tot een fotostudio en in de andere salon wordt u in de make-up gezet. 

 


 

 

 

Scharnestraatdag Dickens Winter Wonder Land

Uitzending over Cosmetique Totale gemist?

Heeft u ons item “huidverjonging” gezien tijdens de uitzending “Mijn lichaam, mijn zorg” van afgelopen zondag 9 november op SBS6?

Helaas gemist of benieuwd wanneer het item wordt herhaald? Op zaterdag 15 november om 14.30 uur is op SBS6 het item opnieuw te zien.

 

Op 21 november 2014 is de huidtherapeut van Cosmetique Totale weer bij ons aanwezig en er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Deze HBO-geschoolde en BIG-geregistreerde huidtherapeut is gespecialiseerd in laserbehandelingen voor onder andere huidverjonging, couperose, pigmentvlekken acne en acnelittekens, definitief ontharen en kalknagels. Boek nu een gratis en vrijblijvendconsult

via 0515 411229 of 0172 782419.

 

Op TV

Aanstaande zondag 9 november om 12.30 uur zal onze huidtherapeut vertellen over huidverjonging in het SBS6 programma “Mijn lichaam, mijn zorg”. Onder huidverjonging worden zowel de anti-rimpel laser behandelingen verstaan, als de couperose en pigmentbehandeling.

 

Mineralogie: 100% minerale make-up

Met trots introduceer ik in de salon weer een nieuw make-up merk dat zeer goed aansluit op het assortiment van De Ontspannerij: 

 

Mineralogie is een make-up merk dat afkomstig is uit Amerika. Het merk staat voor 100% minerale make-up die met zijn natuurlijke kracht van mineralen en biologische oliën tegelijk staat voor glamour. Dat glamour, natuurlijk en duurzaamheid samengaan bewijst het merk door de hoge kwaliteit van de make-up producten en de luxe verpakkingen. De verpakkingen worden gemaakt van gerecycled karton en de make-up is dierproefvrij.


De make-up van Mineralogie (tevens als de andere merken die De Ontspannerij gebruikt) maakt gebruik van de beste ingrediënten die de huid laten ademen, zeer goed verdraagzaam zijn door de meest gevoelige huid, zelfs bij acne, en bieden maximale bescherming tegen de zon. Ze zijn vrij van ongewenste stoffen als talk, zetmeel, parfum en kleurstoffen. 

Mineralogie gebruikt alleen de hoogste – farmaceutische – kwaliteit mineralen en maken dat de make-up goed is voor je huid.

De producten bevatten natuurlijke anti-oxidanten, vitamine A en E en hydraterende en voedende bestanddelen. Zoals plantextracten en natuurlijke oliën, deze geven de huid een gezonde en natuurlijke glans en verstoppen de huid niet. Ze zorgen tegelijk voor een prachtige, rijke kleur. Dit laatste is binnen de missie van Mineralogie heel belangrijk: dekkende, sprekende en lang houdende kleuren, die een echte meerwaarde geeft aan de natuurlijke basis.

 

Mineralogie

 • Bestaat uit honderd procent zuivere mineralen en natuurlijke, hydraterende en voedende ingrediënten
 • Beschermt de huid effectief tegen UV-schade (UVA en UVB bescherming) door de standaard SPF 26 in de producten
 • Verbetert de conditie en de gezondheid van de huid, doordat het vrij is van talk, zetmeel en parfum
 • Heeft een uitgebreid palet van dekkende, sprekende, trendy en duurzame kleuren voor de teint, ogen, lippen en wangen 
 • Heeft diverse accessoires en een assortiment met (geitenharen) kwasten 

Anti-rimpel kussen

Slaapt u op uw buik of zij? Dan kunt u zich wel voorstellen dat dit niet erg bevorderlijk voor uw huid is, met uw gezicht in uw kussen. Chinese vrouwen hadden dit al snel in de gaten en sliepen in vroeger tijden op hun rug met een porseleinen kussen die hun hoofd in de juiste positie hield. Nu zal ik u niet aanraden om ook op een porseleinen kussen te gaan slapen, maar een zijden kussen kan daarentegen wel een uitkomst zijn. Met zijde glijdt uw huid over het kussensloop. Bij katoen wordt uw huid alle kanten opgedrukt. U kunt wel nagaan dat u hier op den duur rimpels van krijgt. Bovendien blijft uw haar bij het slapen op een zijde kussensloop ook beter in model.

 

Vanaf nu kunt u dan ook een zijde kussensloop van 100% moerbeizijde bij De Ontspannerij kopen.

 

Zijde is een ‘ademend’, 100 % zuiver natuurproduct. U moet dit dan ook zeker niet verwarren met satijn, wat per vergissing ook wel zijde genoemd wordt.

 

Waarom slapen op een 100% zijden kussensloop?

 

 • Wakker worden zonder slaapvouwen en zonder ‘bedhaar’
 • Zijden kussenslopen zijn anti statisch
 • Slapen op zijde houdt uw haarstyling langer mooi
 • Om rimpels zo lang mogelijk uit te stellen
 • Zijde hydrateert de huid op een natuurlijke manier
 • Zijde is geschikt voor een gevoelige huid, droge huid, eczeem en couperose
 • Echte, natuurlijke zijde, met hoog slaapcomfort
 • Moeiteloze schoonheidssverzorging
 • Ondersteunt elke beauty behandeling
 • Geen gespleten haarpunten meer
 • Zijde helpt bij kwetsbaar haar
 • Veerkrachtiger, glanzend haar
 • Geadviseerd door dermatologen
 • Werking wetenschappelijk onderzocht

Veelvoorkomende problemen bij wimperverlenging

Ik krijg de laatste tijd steeds meer mensen met wimperextensions in de salon die hun wimpers hebben laten zetten bij een "goedkoop" adres. In het begin vroeg men mij waarom mijn wimperextensions duurder zijn. Wel, laat mij dit uitleggen en kom zelf tot een conclusie:

 

In de salon werk ik met alle soorten en maten wimperextensions. Ik pas het soort wimpertje aan op uw eigen wimpers. Hierbij let ik op lengte, dikte en soort zodat de wimpers nooit te zwaar worden voor uw natuurlijke wimpers. Ook plaats ik maar één wimpertje op één eigen wimperhaartje. Natuurlijk is het mooi om meerdere haartjes op één natuurlijk wimperhaartje te plakken, maar het maakt je wimpers erg zwaar en hierdoor kunnen uw wimpers afbreken.

Vaak hoor ik van dames dat tijdens de hele behandeling en een tijd (soms wel dagen) na het zetten van de wimperextenions de ogen prikken en branden. Dit is iets wat ik in mijn salon nog nooit eerder heb meegemaakt. Dit is dan ook niet de bedoeling!

Er zijn inmiddels ook een paar dames langs geweest die na het zetten ontstoken ogen hadden en/of eczeem. Dit kan toeval zijn, doordat u iets hebt gegeten of gedaan waardoor de ogen nu ontstoken zijn geraakt of eczeem hebben. Maar het kan geen toeval zijn als iedere keer na het zetten van wimperextensions het weer gebeurd. Waarschijnlijk zijn de wimpers te dicht op de huid gezet en/of is er te veel lijm gebruikt.

 

Wat ik ook heel vaak hoor is dat de wimpers 2 tot 3 dagen heel mooi zitten, maar hierna als kluitjes bij elkaar gaan zitten en allemaal aan elkaar klitten. Ze zijn dan niet meer uit elkaar te kammen en ze doen ook pijn. Dit is ook een gevolg van te veel wimpers en te veel lijm.

 

Als u wimperextensions bij mij in de salon laat zetten kies ik eerst de juiste wimpers voor u, die goed aansluiten bij uw natuurlijke wimpers. Denk hierbij aan merk, lengte en dikte. Hierna ontvet ik uw natuurlijke wimperharen en plak ik de wimpers aan de onderkant van het oog af met speciale tape of met een voedende eyepatch. Hierna begin ik met het plakken van de extensions. Hierbij let ik heel goed op dat ik maar één natuurlijk haartje pak en hierop de extension bevestig. Ik werk afwisselend van uw linker- naar uw rechteroog. Dus een paar haartjes op links en een paar op rechts. Zo voorkom ik dat uw wimpers allemaal aan elkaar vast gaan zitten.

 

Reslutaat: wimpers die écht aanvoelen als uw eigen wimpers, waarvan u geen ontstoken ogen en eczeem krijgt en die niet gaan klitten na een paar dagen. Ze zijn doorkambaar en mooi tot de tijd dat u ze weer bijwerkt.

                            

De Ontspannerij op Mayla's blog

Heeft u hem al gelezen, de nieuwste blog over de NuBo gezichtsbehandeling van De Ontspannerij? De dames van Mayla's zijn weer in de salon van De Ontspannerij geweest en hebben de Oxygen Surge Treatment van NuBo uitgeprobeerd hierover hebben zij een leuke blog geschreven.

 

 

De schoonheidssalon op Mayla's

In november heeft De Ontspannerij bezoek gehad van Marieke en Layla van Mayla's. Mayla's is een super leuke blog die gaat over lifestyle, beauty, fashion, fitness en food. De dames kwamen naar de salon om een duo gezichtsbehandeling te ondergaan en hierover hebben ze een ontzettend leuke review geschreven. De blog kun je hier lezen.

Winter wonder land in de Scharnestraat

Winter chocolade verwenbehandeling

Omdat we in de winter wel wat extra's kunnen gebruiken heeft De Ontspannerij een speciale winterbehandeling voor u:

 

Winter chocolade behandeling

 

Cacao heeft de bijzondere eigenschappen te hydrateren en kalmeren, tevens werkt het ontstekingsremmend. Ook remt chocolade het huidverouderingsproces door de anti-oxidanten die het bevat. Maar bovenal bevat cacao theobromine, dat er voor zorgt dat het gelukshormoon in je lichaam wordt verhoogd.

 

Dus maak uzelf gelukkig en laat uw huid stralen door een behandeling te boeken.

 

De behandeling bestaat uit:

 

 • handpakking
 • reiniging van het gezicht
 • epileren van de wenkbrauwen
 • stoombad
 • meeëters en gerstekorrels verwijderen
 • massage
 • chocolade masker
 • inmasseren handcrème
 • dag- of nachtcrème

 

75 minuten   € 70,00

De Ontspannerij bestaat 10 jaar!

1-10-2013

De Ontspannerij bestaat 10 jaar! En dat moet natuurlijk gevierd worden!

 

Tot en met 30 november krijgt u 10% korting* op één behandeling naar keuze. Dus maak nu snel die afspraak en houd De Ontspannerij in de gaten voor nog meer leuke jubileumacties!

 

* eenmalig 10% korting op één behandeling naar keuze per persoon.

 

Volg De Ontspannerij ook op Facebook en blijf op de hoogte van alle leuke acties en win leuke prijzen.

 

 

 

Blink Lashes Jewel Lash

Om de wimperextensions net even een leuke sprankeling te geven zijn er nu de Jewel Lashes. De Jewel Lashes kunnen in de buitenooghoek van de wimpers geplakt worden of verdeeld over het hele oog.

Deze design wimpers kosten € 3,50 per stuk.

 

 


 

 

 

Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème: minerale of synthetische?

 

Op vakantie naar een tropisch oord of exotisch land met warme temperaturen? Hoog tijd om een goede zonnebrandcrème aan te schaffen! Kies je voor een minerale zonnebrandcrème, dan weet je dat je allerlei negatieve effecten van synthetische (ook wel chemische) zonnebrandcrème vermijdt.

 

Even kort samengevat:

 

Minerale zonnebrandcrème moet ‘zinc oxide’ en/of ‘titanium dioxide’ bevatten. Zonnebrandcrèmes op basis van deze ingrediënten heten ‘op mineralen gebaseerde zonnebrandbescherming’. UV-stralen worden gereflecteerd en verspreid.

 

Minerale zonnebrandbescherming werkt direct na het opbrengen. Doordat de UV-stralen gereflecteerd worden, behoudt de crème zijn werking. Je hoeft je ook maar één keer in te smeren en dit niet om de zoveel tijd te herhalen. Uiteraard moet je altijd wél opnieuw smeren na zwemmen en flink afdrogen.

 

Synthetische zonnebrandcrème werkt, in tegenstelling tot minerale zonnebrandbescherming, pas na zo’n 30 minuten. Synthetische of chemische zonnebrandcrème neemt de UV-stralen op en versnippert ze. Deze crème is op een gegeven moment uitgewerkt en dan is het zeker nodig om opnieuw te smeren.

 

De meeste synthetische zonnebrandcrèmes bevatten ook schadelijke stoffen die je eigenlijk liever niet op de huid van je kind smeert; bijvoorbeeld oxybezone, methylparabenen en fragrance (red. parfum/geurstoffen).

 

Nagelstickers van Melodi

Laat je nagels opvallen met een leuk printje van Melodi. 

 

Hoe aan te brengen van uw Melodi nagelstickers:  

 

- Duw de nagelriemen terug.

- Ruw het nagelbed op met een buffer blok, verwijder stof en vet met pure alcohol.
- Grotere stickers eventueel bijknippen, zodat deze nergens over de nagels vallen.
- De nagelsticker op de nagel plakken, eventueel randjes van grotere stickers goed en glad  aandrukken met een zacht bokkenpootje.
- Topcoat aanbrengen 

 

 

Rozenbehandeling

Bekende koppies in de beautysalon van De Ontspannerij

Sinds kort mag De Ontspannerij ook een aantal bekende koppies in de salon ontvangen

 

 

Waxen van gelaat of oksels

Vanaf nu kunt u zich bij De Ontspannerij laten harsen met Cool Flexx wax. Cool Flexx is een revolutionaire wax van de laatste generatie met een extreem laag smeltpunt. Door de lage werktemperatuur en de speciale samenstelling is het geschikt om de meest gevoelige huid te harsen zonder hevige irritatie. De wax is geschikt voor het harsen van het gezicht en van de oksels.

 

 

25% korting op een eMatrix kuur

20% korting op Fotofacial

 

 

*Deze actie loopt t/m december 2013 

 

 

 

 

Blink Lashes wimperextensions

1-7-2012

Met veel plezier kan ik een nieuwe behandeling introduceren in De Ontspannerij: 

 

Volle en lange wimpers, wie wil dat nou niet?
Het geheim van vele sterren: wimperextensions!

 

Bij deze techniek van wimperextensions worden losse wimperextensions aan een natuurlijk wimperhaartje bevestigd. Dit verlengt uw eigen wimperhaartje. Hierdoor krijgt u een natuurlijk effect. Lees verder.

 

 

 

Nieuw!

24-2-2012

Zapper


Met de Zapper kunnen wratten, steelwratten, fibromen en xanthelasma (goedaardige cholesterol-ophopingen in de huid, vooral rond de ogen) eenvoudig en snel verwijderd worden. Eén druk op de knop en ‘zap’ , weg zijn al die vervelende wratten en fibromen.

De Zapper is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode die net boven de wrat of fibroom wordt gehouden. Wanneer er stroom wordt gegeven kunt u een klein vonkje zien. De wrat of fibroom zal hierdoor verschrompelen of van de huid worden weggebrand. Na de behandeling zal er een korstje ontstaan die er na enkele dagen af zal vallen.

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte van de wrat of fibroom. Dit kan variëren van 1 tot 4 behandelingen. Het verwijderen van een fibroom of wratje met de Zapper duurt slechts enkele minuten.

Voordelen van de Zapper:


· Ideaal voor het verwijderen van wratten, fibromen en xanthelasma
· Maakt gebruik van veilige laagspanning
· Een juiste stand voor elke wrat of fibroom
· Snel , eenvoudig en voordelig

 

 

Cinderella behandeling

Een avond mooi!


De Cinderella pakking is leuk voor het najaar met alle feestdagen en voor alle momenten dat de huid er geweldig uit moet zien. De behandeling werkt liftend en opfrissend.


De behandeling bestaat uit:
Reiniging, zelloxan/regeneratie, epileren, thermomasker, aloë vera wattenpakking, dagverzorging
                                                                                                                                                                           €75,00

Pas op: Wel voor 24:00 uur thuis zijn!

 

         

Droge huid

Droge huid

Één van de meest voorkomende huidproblemen is een droge huid. Bij het ouder worden wordt de huid droger, dit begint al vanaf het 20e levensjaar.
Een droge huid is een huid met een verlaagde talgproductie. Een vette huid is een huid met een verhoogde talgproductie. Een droge huid is per definitie een vochtarme huid. Dit komt doordat het gebrek aan talg zorgt voor een verhoogde verdamping waardoor de huid uitdroogt. Een vette huid kan ook vochtarm zijn. Dit zien we vaak bij het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten. Ook bepaalde medicijnen tegen bijvoorbeeld acne kunnen een droge huid veroorzaken. Eigenlijk kun je hier beter spreken over een vochtarme huid.
Zon, airconditioning, verwarming en bepaalde huidcondities kunnen een vochtarme huid veroorzaken. Toch ontstaat een vochtarme huid meestal door het verkeerd gebruik van huidverzorgingsproducten.
Bij een vochtarme huid kunnen er kloofjes of scheurtjes ontstaan. Tevens is je huid gevoeliger voor het vormen van kraaienpootjes. Het is dus van belang uw vochtgehalte weer op peil te krijgen. Water (aqua) toevoegen aan de huid is niet de oplossing. Sterker nog; het droogt de huid razendsnel uit! Tenzij er sprake is van uitdroging zal ook het drinken van veel water er niet voor zorgen dat de huid minder vochtarm wordt. De oplossing is vrij eenvoudig; ’s avonds reinigen met phase 1 reinigingsemulsion van Rosel Heim. Deze reiniging laat de huid in tact en verwijdert alleen het vuil van het gezicht. Daarna insmeren met phase 2 Intervall. Intervall voorziet de huid van mineralen en hyaluronzuur zodat het evenwicht in de vochthuishouding van de huid wordt hersteld. ’s Ochtends is het voldoende om de huid alleen te reinigen met water. Daarna brengt u het hydroluronampul aan. Dit ampul bevat biologisch hyaluronzuur dat helpt bij het herstellen van het natuurlijk evenwicht. Daaroverheen smeert u phase 3 schützende tagescreme. De samenstelling van de deze dagcrème komt overeen met de samenstelling van de natuurlijke beschermlaag van de gezonde huid.

 

Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak voor een kennismakende gezichtsbehandeling.

 

Nail Care Look

Emolliënt Oil
Deze olie is ideaal om de groei van de nagels te stimuleren dankzij de mirre olie. De olie wordt gebruikt om de nagelriemen te masseren zodat deze gemakkelijk opnieuw in model kunnen worden gebracht. Daarnaast wordt het nageloppervlak beschermt.
De olie is verrijkt met de geur van een vleugje citroen.
Inhoud 10 ml

Exfoliating Gel
Deze exfoliërende scrub is ontwikkelt voor een effectieve reiniging. Doormiddel van de Jojoba
korrels wordt de nagel voorzichtig gescrubt. De oppervlakte en het contour zijn gezuiverd en schoon.

De gel is verrijkt met de geur van een vleugje groene alg.
Inhoud 10 ml

Calcium Gel
De Calcium Gel bedekt de nagel met een beschermende filmlaag. Kan worden gebruikt als basis om de nagel te herstellen maar tevens als Topcoat.
Inhoud 10 ml

Drying Accelerator
Deze topcoat is nieuw. Hij is perfect voor vrouwen met een druk bestaan die weinig tijd vinden voor het aanbrengen van nagellak. Het is een laag die je aanbrengt over de nagellak die ervoor zorgt dat de nagellak sneller droogt. De unieke formule zorgt voor een prachtige glans en is long-lasting.
Inhoud 10 ml

Nail French
Een nieuw aanbod French Manicure in drie kleuren; Wit, Beige en Roze. Een dekkende en glanzende formule voor een perfect French Manicure resultaat! Elke kleur wordt los verkocht waardoor je een eigen stijl kunt kiezen. De lakjes zijn verreikt met een long-lasting formule. Deze formule zorgt voor een eenvoudige applicatie en de snelle droogtijd van de nagellak zorgt voor een snel en prachtig resultaat!
Inhoud 10 ml

Manicure stickers
Deze stickers zorgen ervoor dat de nagellak perfect kan worden aangebracht en er een perfecte rand ontstaat.


Nail Polish remover pen
Deze pen verwijdert heel gemakkelijk nagellak in bijvoorbeeld de nagelrand.


Nail Jewellery
Voor het creatief versieren van je nagels met mooie swarovsky steentjes.

Beautyexpert Tom Sebastian over eMatrix

Beautyexpert Tom Sebastian vertelt iedere dag werkdag tussen 9:00 uur en 10:0 uur alles over haar, mode, fashion en make-up in Beautycase By Tom.
Woensdag 7 september 2012 heeft hij de eMatrix besproken.


 Zelf ondergaat Tom Sebastian ook ematrix behandelingen.


Heeft u de uitzending gemist dan kunt u deze nog terug luisteren op www.radio10gold.nl/mode/tips-trucs-in-toms-beauty-case/

Geen nanodeeltjes in de producten van Rosel Heim

Uit de Volkskrant van vrijdag 22 juli 2011:
Nanodeeltjes in cosmeticaproducten vaak niet vermeld op de verpakking.

Sinds de tachtiger jaren gebruikt Rosel Heim in haar zonnecrème onder andere
titaandioxyde, zinkoxyde, silica, en kaolin.
Deze 4 stoffen bieden een optimale weerkaatsing van de ongunstige zonnestralen, waarbij de goede stralen ongestoord hun werk kunnen doen. Dat is maar goed ook want we hebben de zon hard nodig.

Om zoveel mogelijk te kunnen reflecteren dient onze zonnecrème vaker, maar wel steeds dun, opgebracht te worden. Een lichte huid zal dus -bij plotseling veel zon- naar behoefte vaker ingesmeerd moeten worden.
Op die manier kunnen we een reflexie bereiken van wel 100%.

Het titaandioxyde, een mineraal pigment, is gemicroniseerd, de kwaliteit voldoet aan het DAB (Deutsches Apotheker Buch) en deze fijne deeltjes zijn bekleed met caprylsilan. Dit laatste is gedaan om te voorkomen dat het titaandioxyde in de huid kan doordringen. Hoewel het niet nodig is, vanwege de geringe hoeveelheid, declareert Dr. Nana Heim dit caprylsilan bij de INCI.

Sinds kort zijn andere merken ook met titaandioxyde gaan werken als zonbescherming. Helaas zijn enkele daarbij te ver gegaan en zelfs in de nanotechnologie gestapt, maar dat houdt in dat de gewenste bescherming niet kan plaatsvinden omdat deze deeltjes in de huid komen. Het weerkaatsen dient immers op de huid plaats te vinden, net als ons eigen zweet.

 

Schoonheidssalon

'De Ontspannerij'

Scharnestraat 13

8601 BB Sneek


Telefoon

0515-411229


E-mail

info@ontspannerij.nl