De Ontspannerij

Schoonheidssalon

Rodina Altenburg

Schoonheidsspecialiste

 

Specialiteiten:

 

Huidverjonging

Huidverbetering 

Permanente make-up

Definitief ontharen

Cryolipolyse 

Transformage 

Schimmel-/kalknagels

Kalknagels’ en ‘schimmelnagels’ deze termen worden in de volksmond vaak door elkaar gehaald.

 

In veel gevallen gaat het toch om een schimmelnagel. Een schimmelnagel ontstaat, de naam zegt het al, door een schimmel. De nagel ziet er vaak verdikt , maar soms ook vervormd en dik of gelig/bruin uit. Een kalknagel ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar wordt veroorzaakt door trauma. Schimmelnagels zitten meestal aan de teennagels, maar ook de nagels van de handen kunnen aangedaan zijn. De aangedane nagels zijn moeilijk te behandelen en de schimmel is meestal hardnekkig. Tincturen van de drogist of medisch specialist zijn vaak niet toereikend en een intensieve medicatiekuur heeft een hoop gevaarlijke en nare bijwerkingen. Maar gelukkig is er tegenwoordig een nieuwe techniek waarbij de ELÕS lasermethode de schimmel kan behandelen.

 

Een kalknagel laserbehandeling, hoe werkt het?

De ELÕS maakt gebruik van IPL-Licht gecombineerd met radio frequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat. Deze warmte dood de schimmel. De schimmel in de nagel zal hierna langzaam uitgroeien en er komt weer een gezonde nagel tevoorschijn. Dit proces zal een aantal maanden duren.

 

Hoeveel behandelingen heeft u nodig om de schimmel te verwijderen?

U zal minimaal 3 behandelingen nodig hebben. Wanneer de schimmel hardnekkig is en/of meerdere nagels zijn aangedaan, is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn. Aangezien de teennagels niet snel groeien, is de afspraak voor de controle behandeling na ongeveer een half jaar.

 

Doet de behandeling van schimmelnagels pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos. Gelukkig duurt de behandeling maar een paar minuten, afhankelijk van hoeveel nagels er behandeld moeten worden.

 

De verzorging van de schimmelnagels thuis en voorbereiding

Thuis behandelt u de voeten met een anti-schimmelcrème, dit is belangrijk om de behandeling optimaal te ondersteunen. Er bestaan ook anti-schimmelproducten voor in de schoenen. Droog na het douchen of baden de tenen extra goed af. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers. Zorg er voor dat u een paar extra schone sokken meeneemt om na de behandeling aan te trekken. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd. Dit kunt u ook in de salon laten doen, maar maakt u hiervoor eerst wel een afspraak.

 

Denk er aan dat schimmelnagels zeer hardnekkig zijn. Het is daarom van groot belang dat alle omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn.  

 

Wie voert de laserbehandeling uit?

Alle laserbehandelingen in de schoonheidssalon worden uitgevoerd door een BIG-geregistreerde huidtherapeut van Cosmetique Totale. In sommige gevallen is er een extra bezoek aan de huisarts nodig. De huidtherapeut Mariëtte adviseert u graag tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

 

Kosten en vergoedingen

Helaas worden Schimmelnagel laser behandelingen nergens vergoed. Dat is erg jammer omdat dit één van de weinig effectieve behandelingen is. Er is al een kalknagelbehandeling vanaf € 65,-. Wanneer u beide voeten laat behandelen kost het u € 95,- per behandeling.

 

 

 

Schoonheidssalon

'De Ontspannerij'

Scharnestraat 13

8601 BB Sneek


Telefoon

0515-411229


E-mail

info@ontspannerij.nl