De Ontspannerij

Schoonheidssalon

Rodina Altenburg

Schoonheidsspecialiste

 

Specialiteiten:

 

Huidverjonging

Huidverbetering 

Permanente make-up

Definitief ontharen

Cryolipolyse 

Transformage 

Couperose

Couperose verwijderen, veilig en effectief

Er zijn verschillende vormen van vaatafwijkingen waarbij de laser gebruikt kan worden, hij kan dus meer dan alleen couperose verwijderen.

 

Couperose is een aandoening aan de vaatjes waarbij allemaal gesprongen adertjes zichtbaar zijn, dit geeft een rode verkleuring in de huid. Rosacea is een vorm van couperose waar acne bij gecombineerd is. Dit uit zich in puistjes op de rode huid. Het kan ook zijn dat er lossen losse vaatjes zichtbaar zijn in het gezicht. Dit kunnen tele’s ‘teleangiëctastieën’ zijn maar ook ‘spider naevi'.

 

Marëtte van Cosmetique Totale is gespecialiseerd in het behandelen van couperose met de laser. Naast dat ze de couperose lasebehandeling uitvoert om de couperose, roodheid en rode vaatjes te verwijderen pakt ze met de Elõs-techniek tegelijk ook pigmentvlekken, zonbeschadiging en sproeten aan. Het is een mooie alles in één behandeling. Wanneer u meer op zoek bent naar een behandeling die algehele huidverbetering stimuleert waarbij ook rimpels minder diep worden, dan is de eMatrix behandeling misschien een goede optie voor u.

 

“ Een laserbehandeling d.m.v. de elõs om couperose te verwijderen is vriendelijk voor de huid maar grondig tegen imperfecties in het aangezicht.”

 

Waarom zou u een couperose behandeling ondergaan? 

Het gezicht is het eerste waar we naar kijken wanneer we iemand ontmoeten. Zowel mannen als vrouwen streven hierdoor al eeuwen naar een fris en gezond uiterlijk. Helaas krijgt de huid in de loop der jaren steeds meer blijvende verkleuringen, littekens en rimpels als gevolg van de schadelijke invloeden van buitenaf en door ouderdom. Couperose kenmerkt zich door rode verkleuring van de huid, waarbij rode fijne vaatjes zichtbaar zijn op het gezicht. Voordat er een laserbehandeling mogelijk was, werden de adertjes weggebrand met een naald. Waarbij u zich kunt voorstellen dat dit een langdurige en pijnlijke behandeling
was. Gelukkig bestaat tegenwoordig de ELÕS techniek, die op een huidvriendelijke manier de couperose aanpakt en een lange termijnoplossing is. Het is een dermatologisch verantwoorde behandeling met direct resultaat en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

 


    

Consult

Tijdens het eerste gesprek, intake gesprek, dat u zult hebben met de huidtherapeut worden uw wensen, de mogelijkheden, uw gezondheid en de eventuele contra-indicaties met u doorgenomen. Hierna zal zij uw huid inspecteren en vervolgens een persoonlijk behandelplan voor u opstellen. Welke couperose behandeling zij adviseert wordt besproken en het is mogelijk om een proefpuls te ervaren. Tevens zullen er voor- en na-foto’s gemaakt worden, om het resultaat van de behandeling te kunnen evalueren. Zorg dat u een Elos- of laserbehandeling altijd laat uitvoeren door een HBO-geschoolde en BIG-geregistreerde huidtherapeut of andere medische specialist. Tijdens het intake gesprek kan er ook een verwijzing worden gegeven voor uw zorgverzekeraar. Als u volgens uw verzekeringspolis recht heeft op een vergoeding, dan wordt een behandeling bij Cosmetique Totale ook altijd vergoed.

 

Hoe gaat een couperose laserbehandeling in zijn werk? 

De huidtherapeut zal de behandeling starten met een paar proefpulsen om uw huidreactie en de instelling te bepalen. Na eenmaal de huid te hebben gereinigd wordt er een verkoelende gel aangebracht op het te behandelen gebied. Systematisch wordt het behandelgebied ‘belopen’ met de laser. Elke puls bestaat uit een combinatie van zacht licht en radiofrequente energie. Hemoglobine, dat de rode kleur aan bloed geeft, neemt deze energie op en zet het plaatselijk in het haarvaatje om in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het vaatje vernietigd wordt. Na iedere behandeling zult u zien dat de vaatjes steeds minder zichtbaar zijn. Elke puls zal u ervaren als kleine prikjes in de huid. Verdoving is bij de techniek met Elõs niet nodig. Na de behandeling met de Elõs kan de huid lichtrood gekleurd en licht gezwollen zijn. Rondom de ogen wil dit nog wel eens gebeuren. Er kunnen na de behandeling kleine korstjes ontstaan, die na enkele dagen zullen verdwijnen.

 

Hoe snel kan ik resultaat verwachten? 

De kleine haarvaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Bij de grotere gebieden , de dieper gelegen vaatjes en rosacea heeft u vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zal u tussen de 1 en 5 behandelingen nodig hebben voor een mooi resultaat. De couperose zal geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zal u zien dat niet alleen de vaatjes weggaan ook pigmentvlekken en zonschade zullen tevens verminderen. De grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan
stralen.

 

Zijn er risico's of complicaties bij een laserbehandeling van couperose? 

Tijdens het intakegesprek vraagt de huidtherapeut ook naar uw gezondheid en bespreekt zij met u de contra-indicaties (wanneer er niet behandeld mag worden). Geef altijd aan welke medicatie u gebruikt en/of kort geleden gebruikt heeft. Bescherm uw huid ook altijd goed tegen schadelijke uv-stralen om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.

 

Nabehandeling / onderhoud couperose

Na 1 tot 5 behandelingen met een interval van 6 weken ziet u al een algehele huidverbetering van 50 tot 75%. Na afronding van de behandeling zijn geen nabehandelingen meer nodig. Wel kan het zo zijn dat na verloop van tijd, dit kan jaren duren, er weer wat nieuwe adertjes zichtbaar worden. Er zit nu eenmaal een stuwing in de huid. Gelukkig valt dit op te lossen door nog eens één of een paar behandelingen te ondergaan en hierna bent u weer een tijd verlost van de vaatjes. Om de couperose tussentijds zo lang mogelijk uit te stellen om terug te komen en de huid te beschermen, raad ik u aan de Intervall crème van Rosel Heim te gebruiken. Deze crème biedt de huid een bescherming tegen wind, kou en warmte.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Cosmetique Totale werkt uitsluitend met HBO-geschoolde en BIG-geregistreerde huidtherapeuten, die lid zijn van de beroepsvereniging NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten). Kwalitatieve zorg staat hoog in het vaandel. Cosmetique Totale wordt mede daarom erkend door alle zorgverzekeraars en behandelingen zullen veelal vergoed worden.

 

De huidtherapeut van Cosmetique Totale heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts, dermatoloog of medisch specialist (enige uitzonderingen daar gelaten). De specialist is direct toegankelijk.

 

Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis-afhankelijk. In uw zorgverzekeringspolis kunt u zien of en in welke mate u een behandeling vergoed krijgt. U kunt ook telefonisch contact opnemen met uw contactpersoon bij uw zorgverzekeraar om na te gaan welke vergoeding er voor u geldt.

 

 

 

Schoonheidssalon

'De Ontspannerij'

Scharnestraat 13

8601 BB Sneek


Telefoon

0515-411229


E-mail

info@ontspannerij.nl