De Ontspannerij

Schoonheidssalon

Rodina Altenburg

Schoonheidsspecialiste

 

Specialiteiten:

 

Huidverjonging

Huidverbetering 

Permanente make-up

Definitief ontharen

Cryolipolyse 

Transformage 

Pigmentvlekken

Veilig en effectief verwijderen van pigmentvlekken

Bij De Ontspannerij kunt u terecht als u op een professionele manier van uw pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker en/of zonschade af wilt komen. De HBO-geschoolde en BIG-geregistreerde huidtherapeut Mariëtte is gespecialiseerd in de nieuwste medische technieken. Een behandeling door de specialist wordt dan ook veelal door de zorgverzekeraar vergoed.

 

Pigmentvlekken, hoe kom ik er vanaf? 

Om te kunnen beoordelen welke methode het meest geschikt is voor het verwijderen van uw pigmentvlekken bekijkt de specialist eerst uw pigmentvlekken. Doordat de huidtherapeut HBO-geschoold en BIG-geregistreerd is en werkt met hoogwaardige apparatuur wordt een pigment en/of camouflage behandeling in het gelaat meestal vergoed. Een verwijzing van een dermatoloog of arts is in de meeste gevallen niet nodig.

 

Welke manier van pigmentvlekken verwijderen is voor mij het meest geschikt? 

Verschillende soorten pigmentaties zoals donkere pigmentvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker (melasma) en ouderdomsvlekken op het gezicht en ook het lichaam kunnen goed met de Elos techniek behandeld worden. Hierbij worden tegelijk ook gesprongen adertjes minder zichtbaar en grove poriën verfijnen. Een behandeling van pigment is er al vanaf €45,-. Als u naast het verminderen van pigment ook op zoek bent naar een behandeling die uw huid verjongt en vernieuwt, dan is misschien de eMatrix een goede behandeling voor u. Fibromen, verheven plekjes etc. kunnen makkelijk verwijderd worden met de ‘Zapper’

 

Hoe ontstaan de pigmentvlekjes?
Op lichaamsdelen die veel in de zon komen, bijvoorbeeld het decolleté, gezicht en de handen, komen pigmentvlekken veel voor. Tegenwoordig zijn we ons meer bewust van de schade die de zon kan aanrichten en gebruiken we hierdoor vaker goede bescherming. Het is daarom dat de pigmentvlekken het meest voorkomen bij mensen met een lichte huid die in hun leven veel in de zon hebben gezeten. Maar ook bij personen die hun huid goed hebben beschermd en weinig in de zon hebben gezeten zien we toch ook pigmentvlekken. Ook wel ‘ouderdomsvlekken’ genoemd. Over het algemeen zijn de meeste vlekjes geen kwaadaardige plekjes, maar ze kunnen u natuurlijk wel storen. Vertrouwd u een vlekje niet, laat dit dan altijd gelijk goed nakijken. Tijdens het eerste consult zal de specialist hier ook altijd goed op letten.

 

ELÕS, eMatrix de verschillen in pigmentbehandeling

De Elos is een veilige en niet belastende behandeling. De techniek combineert bipolaire radiofrequentie (RF) met een licht/laser. Met iedere puls verbetert de textuur en teint van de huid. Hiermee verminderen ook de pigmentvlekken, zon aangedane huid en couperose. U zult zien dat de huid na een behandeling er veel gladder, jonger en gezonder uit zal zien.
De eMatrix is met name een populaire behandeling voor huidverjonging en daarnaast zorgt het er voor dat zonbeschadigingen, ouderdomsvlekken, melasma (zwangerschapsmasker) en pigmentvlekken verminderen. Teven kan de eMatrix ook worden ingezet om littekens, rimpels en grove porïen te behandelen. De eMatrix maakt alleen gebruik van radiofrequente energie (RF) waardoor het mogelijk is om alle huidtypes en huidskleuren te behandelen. Daarom is het ook mogelijk om pigmentvlekken op de donkere huid te behandelen.

 

Eveneens is de huidtherapeut gespecialiseerd in het toepassen van chemische peelings op de huid. Veelal wordt de peeling ingezet om actieve acne te behandelen. Het heeft als bijeffect dat oppervlakkige littekentjes, rimpeltjes en andere onregelmatigheden in de huid zoals pigmentvlekken en rode vlekjes zullen vervagen. De peeling stimuleert een mooie afschilvering van de dode huidcellen waardoor de huid gladder en egaler wordt.

 

Met de Zapper verwijderen we fibromen/ouderdomswratjes. Deze plekjes zijn goedaardig maar zijn wel cosmetisch storend. Fibromen kunnen allerlei vormen hebben en zijn soms donker gekleurd (meestal bij een donkere huid). Vaak zijn de plekjes al na één behandeling verdwenen!

 

Resultaten pigmenvlekken verwijderen 

Kleine pigmentplekjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere gebieden en dieper pigment zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de 1-5 behandelingen. Na 1-5 behandelingen ziet u een algehele huidverbetering van 50-75%! Na elke behandeling ziet u het pigment steeds meer vervagen. In het behandelde gebied zullen gesprongen vaatjes tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

 

Eventuele risico’s en complicaties 

De huid is na de behandeling rood en kan ook iets gezwollen zijn. Dit zal in een paar uur wegtrekken. Ook kunnen er kleine korstjes op de behandelde pigmentvlekken ontstaan. Dit is niet erg, maar denkt u er om dat u niet aan de korstjes gaat krabben. Door te krabben kunnen er littekens ontstaan. Het is belangrijk dat u aangeeft welke medicatie u gebruikt en/of kortgeleden heeft gebruikt. Bescherm uw huid altijd goed tegen schadelijke uv-straling om complicaties als pigmentreacties en blaarvorming te voorkomen.

 

Nabehandeling
Voor het beste resultaat adviseren wij het gebruik van een goede zonbescherming. Na de depigmentatie behandeling kunt u de huid verzorgen met het zacht herstellend 'ante' serum van Rosel Heim.

 

Consult

Wij adviseren u vrijblijvend een afspraak te maken voor een intakegesprek met  de huidtherapeut. Tijdens deze afspraak worden uw wensen besproken en maakt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u voor het verwijderen van de pigmentvlekken. U hoort direct welke pigmentbehandeling het meest geschikt is en of dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Maak nu gebruik van vrijblijvend consult t.v.w 25 euro.

 

    


 

Schoonheidssalon

'De Ontspannerij'

Scharnestraat 13

8601 BB Sneek


Telefoon

0515-411229


E-mail

info@ontspannerij.nl