De Ontspannerij

Schoonheidssalon

Rodina Altenburg

Schoonheidsspecialiste

 

Specialiteiten:

 

Huidverjonging

Huidverbetering 

Permanente make-up

Definitief ontharen

Cryolipolyse 

Transformage 

 


 

Privacyverklaring

 

 

Permanente make-up

Permanente make-up is een tatoeage techniek waarbij met een dunne naald, kleurstof in de huid wordt aangebracht. Hierbij kan er een wenkbrauw of een eyeliner (boven en/of onder uw oog) worden aangebracht.

 

Belangrijk voor de behandeling:
Goed eten en 24 tot 48 uur geen alcohol of bloedverdunnende middelen innemen.

 

De behandeling
Voordat de behandeling begint vraag ik je een gezondheidsverklaring in te vullen. Hierna breng ik verdovende crème* aan op de huid. Als deze is ingewerkt gaan we samen de vorm en kleur van de permanente make-up bepalen. Nadat we de vorm van jouw wenkbrauwen en/of eyeliner hebben bepaald kunnen we starten met de behandeling. Eerst laat ik je even kennismaken met gevoel van de naald op de huid, zodat je weet wat je kunt verwachten. Hierna ga ik verder met zetten van de permanente wenkbrauwen en/of eyeliner.

 

Na 6 weken kom je terug en wordt je permanente make-up bijgewerkt. Na de eerste keer is meestal een deel vervaagd, zo niet verloren gegaan.

 

Nieuw in de salon Micro blading 3D wenkbrauwen haartjes techniek

Microblading is de nieuwste trend in permanente make-up voor de wenkbrauwen. In feite is micro blading,ook wel mesjes techniek genoemd, een oude Aziatische manuele permanente make-up techniek waarbij je haar voor haar de wenkbrauw kunt opzetten. Met behulp van een mesje worden er kleine krasjes in de huid gemaakt, waarbij pigmenten in de huid worden achtergelaten. De haartjes die gemaakt worden zijn flinterdun en messcherp, hierdoor zijn ze niet te onderscheiden van je eigen haren.

     

          

 

 

 

Verzorging de eerste dagen na de behandeling
Ik raad je aan om het behandelde gebied zo weinig mogelijk aan te raken met de handen. Houd het 'wondje' zoveel mogelijk droog en breng in geen geval cosmetica aan op het 'wondje' gedurende de genezing. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater) en maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad. Stel het behandelde gebied niet bloot aan de zon of zonnebank. Ook niet met een anti-zonnebrandmiddel. Breng de vaselinecrème, die je van mij meekrijgt, met een schoon wattenstaafje minimaal 3 keer per dag aan. Doe dit gedurende 5 dagen. De crème beschermt het 'wondje' tegen vuil van buitenaf en houdt de huid soepel. Krab niet aan eventuele korstjes, je zou dan pigment mee kunnen trekken en zodoende een lichte vlek in de permanente make-up kunnen krijgen. 

De genezingsperiode bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk. Na de behandeling kan de huid rood zijn en er kan wondvocht ontstaan. Dit wondvocht kun je met een schone tissue voorzichtig afdeppen. Bij het genezen kan er jeuk ontstaan. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de salon of de huisarts.

 

Nazorg
Ondanks dat permanente make-up een tatoeage is raad ik je toch aan om je eyeliner en/of wenkbrauwen tegen een gereduceerde tarief ieder jaar bij te laten werken. Doordat je gezicht iedere dag in aanraking komt met UV licht vervaagt permanente make-up sneller dan een tatoeage op het lichaam. Door het ieder jaar bij te laten werken blijven je eyeliner en/of wenkbrauwen mooi van kleur en vorm. 

 

Tip: Gebruik na de genezingstijd altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen bij voorkeur Sonnen van Rosel Heim.

 

Enthousiast, maar nog twijfels?
Heb je besloten om net als velen voor je de behandeling te ondergaan, maar twijfel je nog? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan. Je kunt dan al je vragen kwijt en er kan worden overlegd wat het beste voor jou is.

 

De Ontspannerij is uiteraard door het Ministerie van Volksgezondheid gecertificeerd voor de behandelwijze van permanente make-up.

 

Lees ook het nazorgformulier

 

 

*Verdovende crème via de huisarts

Wanneer je besloten hebt om een permanente make-up behandeling te ondergaan is het fijn om tijdens de behandeling verdoofd te worden. Aangezien een verdoving een medische handeling is en een geneesmiddel, mogen wij als permanente make-up specialisten volgens de normen van de GGD niet meer in het bezit zijn van enige vorm van verdoving. Wel is het zo dat wij gebruik mogen maken van verdovende zalf als je dit bij jouw huisarts aanvraagt en dit als een recept, op eigen naam, meeneemt. 

Ik kan je het gebruik van een verdovende zalf aanraden, het maakt de behandeling draaglijker en werkt goed.
Je huisarts zal je een recept voor Emla zalf of Lidocaïne crème uitschrijven.

Schoonheidssalon

'De Ontspannerij'

Scharnestraat 13

8601 BB Sneek


Telefoon

0515-411229


E-mail

info@ontspannerij.nl