De Ontspannerij

Schoonheidssalon

Rodina Altenburg

Schoonheidsspecialiste

 

Specialiteiten:

 

Huidverjonging

Huidverbetering 

Permanente make-up

Definitief ontharen

Cryolipolyse 

Transformage 

Permanente make-up

Permanente make-up is een tatoeage techniek waarbij met een dunne naald, kleurstof in uw huid wordt aangebracht. Hierbij kan er een wenkbrauw of een eyeliner (boven en/of onder uw oog) worden aangebracht.

 

Belangrijk voor de behandeling:
Goed eten en 24 tot 48 uur geen alcohol of bloedverdunnende middelen innemen.

 

De behandeling
Voordat de behandeling begint wordt u gevraagd een gezondheidsverklaring in te vullen. Hierna breng ik verdovende crème* aan op uw huid. Als deze is ingewerkt gaan we samen de vorm en kleur van uw permanente make-up bepalen. Nadat we de vorm van uw wenkbrauwen en/of eyeliner hebben bepaald kunnen we starten met de behandeling. Eerst laat ik u even kennismaken met gevoel van de naald op uw huid, zodat u weet wat u kunt verwachten. Hierna ga ik verder met zetten van uw permanente wenkbrauwen en/of eyeliner.

 

Na 6 weken komt u terug en wordt uw permanente make-up bijgewerkt. Na de eerste keer is meestal een deel vervaagd, zo niet verloren gegaan.

 

Nieuw in de salon Micro blading 3D wenkbrauwen haartjes techniek

Microblading is de nieuwste trend in permanente make-up voor de wenkbrauwen. In feite is micro blading,ook wel mesjes techniek genoemd, een oude Aziatische manuele permanente make-up techniek waarbij je haar voor haar de wenkbrauw kunt opzetten. Met behulp van een mesje worden er kleine krasjes in de huid gemaakt, waarbij pigmenten in de huid worden achtergelaten. De haartjes die gemaakt worden zijn flinterdun en messcherp, hierdoor zijn ze niet te onderscheiden van uw eigen haren.

     

               

 

 

 

Verzorging de eerste dagen na de behandeling
Ik raad u aan om het behandelde gebied zo weinig mogelijk aan te raken met de handen. Houd het “wondje” zoveel mogelijk droog en breng in geen geval cosmetica aan op het “wondje” gedurende de genezing. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater) en maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad. Stel het behandelde gebied niet bloot aan de zon of zonnebank. Ook niet met een anti-zonnebrandmiddel. Breng de vaselinecrème, die u van mij meekrijgt, met een schoon wattenstaafje minimaal 3 keer per dag aan. Doe dit gedurende 5 dagen. De crème beschermt het “wondje” tegen vuil van buitenaf en houdt uw huid soepel. Krabt u niet aan eventuele korstjes, u zou dan pigment mee kunnen trekken en zodoende een lichte vlek in uw permanente make-up kunnen krijgen. 

 De genezingsperiode bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk. Na de behandeling kan de huid rood zijn en er kan wondvocht ontstaan. Dit wondvocht kunt u met een schone tissue voorzichtig afdeppen. Bij het genezen kan er jeuk ontstaan. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de salon of de huisarts.

 

Nazorg
Ondanks dat permanente make-up een tatoeage is raad ik u toch aan om uw eyeliner en/of wenkbrauwen tegen een gereduceerde tarief ieder jaar bij te laten werken. Doordat uw gezicht iedere dag in aanraking komt met UV licht vervaagt permanente make-up sneller dan een tatoeage op het lichaam. Door het ieder jaar bij te laten werken blijven uw eyeliner en/of wenkbrauwen mooi van kleur en vorm. 

 

Tip: Gebruik na de genezingstijd altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen bij voorkeur Sonnen van Rosel Heim.

 

Enthousiast, maar nog twijfels?
Heeft u besloten om net als velen voor u de behandeling te ondergaan, maar twijfelt u nog? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan. U kunt dan al uw vragen kwijt en er kan worden overlegd wat het beste voor u is.

 

De Ontspannerij is uiteraard door het Ministerie van Volksgezondheid gecertificeerd voor de behandelwijze van permanente make-up.

 

Lees ook het nazorgformulier

 

 

*Verdovende crème via de huisarts

Wanneer u besloten heeft om een permanente make-up behandeling te ondergaan is het fijn om tijdens de behandeling verdoofd te worden. Aangezien een verdoving een medische handeling is en een geneesmiddel, mogen wij als permanente make-up specialisten volgens de normen van de GGD niet meer in het bezit zijn van enige vorm van verdoving. Wel is het zo dat wij gebruik mogen maken van verdovende zalf als u dit bij uw huisarts aanvraagt en dit als een recept, op uw eigen naam, meeneemt. 

Ik kan u het gebruik van een verdovende zalf aanraden, het maakt de behandeling draaglijker en werkt goed.
Uw huisarts zal u een recept voor Emla zalf of Lidocaïne crème uitschrijven.

Schoonheidssalon

'De Ontspannerij'

Scharnestraat 13

8601 BB Sneek


Telefoon

0515-411229


E-mail

info@ontspannerij.nl